Daha İyi Pişmiş Ürünler İçin Bilimsel Olarak Garantili Kılavuz
Pişirdiğiniz her kusursuz kek için fırından kuru, sönük veya yoğun çıkan üç kek var mı? Kurabiyeleriniz parçalanıyor ve cheesecake'leriniz çatlıyor mu? Yalnız değilsin! Pek çok fırıncı, kusursuz sonuçlar elde etmek için doğru malzemeleri seçmek veya doğru yöntemi ve sıcaklığı seçmekle uğraşır.
Bu kitapla, One Sarcastic Baker yaratıcısı Dikla Levy Frances, pişirme hatalarınızı fark etmenize ve en iyi sonuçları bilimsel yoldan nasıl elde edeceğinizi öğrenmenize yardımcı olmak için burada. Herkesin bu tatlı deneyleri yaratabileceği kadar kolay anlaşılır açıklamalar ve basit formüllerle keklerden kurabiyelere ve ekmeklere kadar her şeyi başarıyla pişirmenin arkasındaki kimyayı size öğretiyor.
Un, tereyağı ve şeker gibi temel bileşenlerin moleküler dağılımını ve Üçlü Hindistan Cevizli Kek ve Pazartesi Gecesi Futbol Kurabiyeleri gibi sevdiğiniz unlu mamülleri yapmak için birbirleriyle nasıl reaksiyona girdiklerini öğrenin. Çırpma, çırpma ve karıştırma gibi karıştırma yöntemlerinin nihai ürününüzü nasıl etkilediğini ve yapmaya çalıştığınız özel muamele için, Bademli Çikolatalı Pasta veya Reese's® Fıstık Ezmeli Hızlı Ekmek gibi hangi yöntemin en iyi olduğunu keşfedin. Farklı sıcaklıkların malzemeleri nasıl hayallerinizdeki unlu mamüllere dönüştürdüğünü ve kremalı, hiç çatlamamış Funfetti® Cheesecake'den mükemmel pasta kabuğuna kadar her şeyi oluşturmak için az ya da çok ısıyı nasıl kullanacağınızı keşfedin. Her bölüme, yeni öğrendiğiniz bilgileri uygulamanıza yardımcı olacak şahane tarifler de eşlik ediyor.
Tekniğinizi, her seferinde başyapıtlar gibi görünen pişmiş şekerlemelerinize sahip olacak basit, bilime dayalı ipuçlarıyla on kat geliştirin. İster mutfak amatörü olun, ister pişirme uzmanı olun, Dikla'nın ulaşılabilir metodolojisi ve ağız sulandıran tarifleriyle zanaatınızı mükemmelleştirmeniz garanti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder