Hiç Louisiana, ABD'ye gittin mi? Kendi Cajun mutfağında en ilginç yemeklerden bazılarına sahipler.
Evde otantik Cajun yemekleri yapmak ister misiniz? Bu yemek kitabı, Louisiana lezzetini yemek masanıza getirecek tariflerle size mükemmel bir başlangıç yapacak.
Kanada, Acadia halkı İngilizler tarafından sınır dışı edildi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Körfez Kıyısı eyaleti Louisiana'ya yerleştirildi. Cajun mutfağı neredeyse tamamen bölgede kolayca bulunabilen malzemelere dayanıyor ve yemek hazırlaması zor değil.
Otantik Cajun yemekleri genellikle, her biri ana yemekler, buğulanmış pirinç veya deniz ürünleri ve bu mevsimde bol miktarda sebze için olmak üzere üç tencere kullanır. Temel ana yemek bileşenlerinden bazıları andouille sosis, kerevit ve karides içerir. Yemeklerde kullanılan taze balıkların favorileri arasında levrek, pisi balığı, orfoz ve levrek bulunur. Körfez Kıyısı, birçok okyanus ve tatlı su balığı türü ile kutsanmıştır ve Cajun tarifleri onları en lezzetli şekilde hazırlar.
Biber, kereviz ve soğan gibi aromatik sebzeler, Cajun yemeklerinin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kabaca doğranır ve pişirilirken birleştirilir. Bu yöntem, kereviz, havuç ve soğanın birlikte pişirildiği geleneksel Fransız mutfağına geri dönüyor. Cajun'a benzer şekilde Creole pişirme için, aşçı genellikle kurutulmuş karabiber, kurutulmuş kırmızı biber, yeşil soğan, maydanoz ve defne yaprağı kullanır. Bu harika tariflerden birini yakında deneyin…
Boyut : 2,91 Mb
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder