GolgeKalem

Gölge Kalem Blog

Bu Blogda Ara

15 Kasım 2021 Pazartesi

İstanbul ve Ötesi : Türkiye'nin Farklı Mutfaklarını Keşfetmek

 

Uluslararası üne sahip iki uzman tarafından bugüne kadarki en kapsamlı ve bol fotoğraflı Türk yemek kitabı.

Akdeniz, Orta Doğu ve Asya arasındaki yol ayrımında bulunan Türkiye, şaşırtıcı derecede zengin ve çeşitli mutfak geleneklerine sahiptir. Gazeteci Robyn Eckhardt ve kocası fotoğrafçı David Hagerman, ülkenin en iyi yemeklerini keşfetmek için neredeyse yirmi yıl harcadılar. Şimdi okuyucuları, dünyanın en büyük füzyon mutfaklarından birine ev sahipliği yapan İstanbul'dan başlayarak unutulmaz bir epikür macerasına götürüyorlar. Oradan, komşu Suriye, İran, Irak, Ermenistan ve Gürcistan'dan etkilenen canlı bir tatlar dünyası açarak daha az bilinen illere yolculuk yapıyorlar.



Köyün ev aşçılarından, fırıncılardan, kafe şeflerinden, çiftçilerden ve balıkçılardan, geniş, türünün tek örneği, özgün, takip etmesi kolay tariflerden oluşan bir koleksiyon hazırladılar: “İmam Bayıldı” Patlıcan Dolması; Yastıklı Parmak İzi Gözleme; Karamelize Soğanlı Kavrulmuş Tavuk; Baharatlı Tereyağlı Kuzu Köfte; Bezelyeli ve Baklalı Enginarlı Yahni; Nar Pekmezli Yeşil Zeytin Salatası; Elmalı ve Üzümlü El Turtaları. Bunların çoğu daha önce hiç İngilizce olarak yayınlanmadı.

535 sayfa ingilizce .pdf kitap.


 
Boyut : 86,4 Mb













Hiç yorum yok: