Bir tutam bundan, bir tutam bundan, her yemekte farklı ve nefis lezzetler yaratacaksınız!
Bugün, akla gelebilecek hemen hemen her baharat ve bitkiye her zamankinden daha fazla erişebiliyoruz. Ancak baharat ustasının gerçek sanatı, otlar ve baharatların dikkatli bir şekilde karıştırılmasıdır.
Baharat Karışımlarının Büyüsü, yedi bölgeden dünyanın klasik baharat karışımlarını yaratmanın ve pişirmenin sırlarını ortaya koyuyor: Afrika, Uzak Doğu, Avrupa, Hindistan, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Karayipler, Meksika ve Güney Amerika.
Şef Aliza Green, baharatları seçme, birlikte çalışma ve harmanlama ilkeleri konusunda size rehberlik ediyor. Kişiselleştirilmiş baharat ve bitki karışımları yaratmanın ve onlara ne olduğunu bilmenin eğlencesine katılın - burada eski, acı, küflü toz yok! Organik, ışınlanmamış bile olsa, yüksek kaliteli sürüleri ve baharatları nereden satın alacağınıza dair kaynaklar bulun. Hatta kendiniz yetiştirebilir ve bu harika baharat karışımlarını yapmak için kullanabilirsiniz.
Her karışımın tarihi, kültürü ve mutfaktaki kullanımları hakkında arka plan bilgisinin yanı sıra, Baharat Karışımlarının Büyüsü, 50 baharat karışımı için tarifler ve varyasyonlar ve karışımları içeren ilave 50 tarif içerir: Charmoula ile Baharatlı Fas Buharda Pişmiş Midye (Afrika) ; Çin Beş Baharatlı Vietnam Tavuklu Bahn-Mi Sandviç (Uzak Doğu); İsveç Zencefilli Kurabiye (Avrupa); Tarih-Demirhindi Chutney ile Izgara Vadouvan Somonu (Hindistan); Kireç-Advieh Soslu Karpuz, Labne ve Nane Salatası (Orta Doğu); Louisiana Baharatlı Haşlanmış Kerevit (Kuzey Amerika); ve Jerk-Spiced Turkey Wings (Karayipler, Meksika ve Güney Amerika).
163 sayfa ingilizce .pdf kitap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder