GolgeKalem

Gölge Kalem Blog

Bu Blogda Ara

26 Şubat 2022 Cumartesi

Tuz, Yağ, Asit, Isı: İyi Yemek Pişirmenin Unsurlarında Ustalaşmak

 

Alice Waters tarafından “Amerika'nın bir sonraki harika yemek pişirme öğretmeni” ilan edilen kadından, onlarca yıllık mesleki deneyimini sadece dört basit unsura damıtan, aşçılıkta vizyon sahibi yeni bir ustalık sınıfı.



Yemek Pişirmenin Keyfi ve Her Şey Nasıl Pişirilir geleneğinde Tuz, Yağ, Asit, Isı gelir, büyük bir yeni mutfak sesiyle yemek pişirmeye yönelik yeni ve iddialı bir yaklaşım. Şef ve yazar Samin Nosrat, profesyonel şeflerden ortaokul çocuklarına ve yazar Michael Pollan'a kadar herkese devrim niteliğinde, ancak basit felsefesini kullanarak yemek yapmayı öğretti. Sadece dört elementin kullanımında ustalaşın: Lezzeti artıran Tuz; Lezzet veren ve doku oluşturan yağ; Lezzeti dengeleyen asit; ve sonunda yemeğin dokusunu belirleyen Isı ve pişirdiğiniz her şey lezzetli olacaktır. Tuz, Yağ, Asit, Isı, iyi yemek pişirmenin nedenlerini ve nedenlerini açıklayarak, yeni nesil aşçılara mutfakta nasıl güvenle daha iyi kararlar verebileceklerini ve herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda herhangi bir malzemeyle lezzetli yemekler pişirmeyi öğretecek ve onlara ilham verecek.

Samin'in acemi mutfaktan ödüllü şefe, Salt, Fat Acid'e kadar kendi yolculuğunu yansıtan Isı, ev ve profesyonel mutfaklar arasındaki boşluğu hemen kapatıyor. Büyüleyici anlatımı, resimli anlatımları ve mutfak bilimine tasasız yaklaşımıyla Samin, herkes için iyi yemek pişirmenin dört unsurunu aydınlatıyor. Dersleri uygulamaya koymak ve parlak, dengeli salata sosu, mükemmel karamelize edilmiş rosto sebzeler, yumuşak kızarmış etler ve hafif, lapa lapa hamur işi hamurları yapmak için 100 temel tarifin ve düzinelerce varyasyonun kanonuna bakın.

Tanınmış illüstratör Wendy MacNaughton'ın lezzet dünyasına bir atlası ortaya koyan 150 illüstrasyon ve infografik içeren Salt, Fat, Acid, Heat mutfakta pusulanız olacak. Bir klasik olmaya aday, ihtiyacınız olan son yemek kitabı olabilir.

539 sayfa ingilizce .pdf ve .epub kitap.
 
Boyut : 22 Mb | 116,4 Mb













Hiç yorum yok: