Gerçek Hint tariflerinin tadını çıkarın
Hint mutfağı, Hint alt kıtasına özgü çok çeşitli bölgesel ve geleneksel mutfaklardan oluşur. Toprak tipi, iklim, kültür, etnik gruplar ve mesleklerdeki çeşitlilik aralığı göz önüne alındığında, bu yemekler birbirinden önemli ölçüde farklılık gösterir ve yerel olarak mevcut baharatları, otları, sebzeleri ve meyveleri kullanır.
Hint mutfağının temel gıdaları arasında inci darı, pirinç, tam buğday unu ve mazoor, güvercin bezelye ve ayçiçeği gibi çeşitli mercimekler bulunur. Birçok Hint yemeği bitkisel yağda pişirilir, ancak fıstık yağı kuzey ve batı Hindistan'da, doğu Hindistan'da hardal yağı ve batı kıyısı boyunca, özellikle Kerala ve güney Tamil Nadu'nun bazı bölgelerinde popülerdir. Maharashtra yemekleri, birçok farklı lezzetin kapsamlı bir dengesidir.
Hint mutfağında en önemli ve en sık kullanılan baharat ve tatlandırıcılar, bütün veya toz biber, kara hardal tohumu, kakule, kimyon, zerdeçal, zencefil, kişniş ve sarımsaktır. Bir popüler baharat karışımı, tipik olarak siyah kakule, tarçın, karanfil, kimyon (jeera), karabiber, kişniş tohumu ve anason yıldızı dahil olmak üzere belirli bir oranda yedi kurutulmuş baharat içeren bir toz olan garam masala'dır.
Günlük yemeklerin tadını olağanüstü yapın. Bir saat veya daha kısa sürede bir araya getirebileceğiniz lezzetli, sağlıklı geleneksel yiyecekler, Hint körileri yapmayı öğrenin. Chicken tikka gibi Hint tandır yemekleri yaygın bir popülariteye sahiptir. Hintliler sağlıklı bir kahvaltıyı düşünürler, yemek tercihleri bölgesel olarak değişse de genellikle kahvaltının yanında çay veya kahve içmeyi tercih ederler. Kuzey Hindistan halkı roti, parathas ve turşu ve biraz lor eşliğinde sebze yemeğini tercih ediyor. Hindistan'daki sokak yiyecekleri de iyi bir popülerliğe sahiptir. Gujarat halkı dhokla ve sütü tercih ederken, güney Hintliler genellikle sambhar ve çeşitli Hint turşusu eşliğinde idli ve dosa'yı tercih ediyor.
Hintli aileler genellikle "akşam atıştırma zamanı" için toplanır, çay saatine benzer şekilde konuşmak ve çay ve atıştırmalıklar içmek için. Akşam yemeği günün ana yemeği olarak kabul edilir. Hint mutfağı, Hindistan'a özgü çok çeşitli bölgesel mutfağı kapsar. Rogan Josh, tereyağlı tavuk, aloo, banjari bosht, tavuk yahnisi ve appam, kakori kebabı, Hyderabadi biryani, Dal, Kheer, vb.
Tüm malzemeleri öğrenin, ardından adım adım bir prosedür izleyin
Milyonlarca çeşit Hint tarifini şimdiye kadarki en uygun şekilde arayın ve erişin!
Çevrimdışı Kullanım
Hint tarifleri uygulaması, tüm favori tariflerinizi ve alışveriş listenizi çevrimdışı olarak yönetmenize izin verir.
Mutfak Mağazası
Mutfak mağazası özelliğini kullanarak yemek tarifi aramayı daha hızlı yapın! Sepete en fazla beş malzeme ekleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, "Tarif Bul" a basın ve önünüzde lezzetli Hint yemekleri olacak!
Tarif Videosu
Adım adım videolu talimatlarla lezzetli Hint yemekleri pişirmenize yardımcı olacak binlerce tarif videosunu arayabilir ve bulabilirsiniz.
Şef Topluluğu
En sevdiğiniz Hint tariflerini ve yemek pişirme fikirlerinizi dünyanın her yerinden insanlarla paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder