Gıda kimyasının karmaşıklığı, gıda bilimi dersinde okuyan öğrenciler için onu zorlu bir konu haline getirmektedir. Piyasada mükemmel gıda kimyası kitapları bulunmasına rağmen, bunların iki büyük kusuru vardır: ya ansiklopediktirler ya da lisans gıda bilimi öğrencilerine doğru bir şekilde sunulmamışlardır. İlk problem, öğrencilerin neyin önemli olduğunu ve ne kadarını bilmeleri gerektiğini belirlemede zorluklar yaratır. İkinci sorun, kitap gıda bilimci olmayan (örneğin kimyagerler) yazarlar tarafından yazıldığında, bu yazarlar öğretimle uğraşan akademisyenler veya öğretmek için yeterli niteliklere sahip olmadıklarında ortaya çıkar. Bu durumda, gıdaların kimyası ile uygulamalarla ilgisi veya oldukça sık olarak, öğrencinin gelecekteki istihdam beklentileri arasında bağlantı bulmak zordur.
Gıda Kimyasına Giriş, konuyu geniş bir bilişsel beceri yelpazesine sahip öğrencilere sunmak için ders kitabı yazımında en son pedagojik teorileri kullandığından ilgili literatürdeki bu boşluğu doldurmaktadır. Bu kitap, her bölüm için belirli öğrenme hedefleri sunar ve öğrencilerin ders kitabı dışında temel bilgileri aramasına gerek kalmayacak şekilde kendi kendine yeten bir kitaptır.
Öğrenmeyi desteklemek için kitap şunları içerir :
Bilgilerin 3 boyutlu şekillerle aktarıldığı didaktik öğeler, renk kodlu şemalar ve grafikler, onu metin açıklamalarına bağlayan şekiller üzerinde açıklamalar
Her bölümün sonunda yer alan yerleşik pedagoji ve öğrenme etkinlikleri. öğrenme hedefleri ile bağlantılıdır.
Daha ileri araştırmalar için merak uyandırmak için çevrimiçi arama için anahtar kelimeler ve kavramlar.
Akademik titizliği kaybetmeden konuşma yazma stili
Öğretim görevlilerini desteklemek için kitap şunları içerir :
Hem endüstri hem de modern araştırmalarla ilgili gıda kimyasının temel yönlerine yönelik öğretim hazırlığına odaklanmaya yardımcı olur.
Sınavların, ödevlerin ve diğer değerlendirme veya öğrenme etkinliklerinin hazırlanmasına yardımcı olur.
Giriş seviyesindeki gıda kimyası derslerine yardımcı olacak tek bir kaynak arayan öğretim görevlileri için, Gıda Kimyasına Giriş'ten başkasına bakmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder