GolgeKalem

Gölge Kalem Blog

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2024 Cuma

İtalyan Atıştırmalıkları: Günün Her Saatine Uygun Tatlı ve Tuzlu Tarifler


Bu ağız sulandıran yemek kitabında sabah kahvesi molası spuntini'sinden aperitivi happy hour atıştırmalıklarına kadar İtalyan atıştırmalıklarının ve sokak yemeklerinin kültürünü keşfedin.



İtalyan yemekleri yüzyıllardır damak tadımızı büyüledi. Sadelik ve yaratıcılığı birleştiren, kaliteli malzemelerin simyası, her bölgenin kendine özgü tarifleri ve sofrada olma deneyimiyle büyülüyor. Günün öğün aralarında keyifle tüketilmesi gereken daha küçük atıştırmalıklardan (spuntini) oluşan geniş bir kategori vardır. İtalyan yemek uzmanı Anna Francese Gass'ın hazırladığı bu atıştırmalık yemek kitabı, Amerikalı izleyicilere ülkenin dört bir yanından alınan tariflerle spuntini kültürünün tüm çeşitlerini tanıtıyor. Spuntini di meta mattina (genellikle ikinci veya üçüncü kahveyle birlikte tüketilen sabah ortası atıştırmalıkları) için tarifler paylaşıyor; çocuklar için sevilen okul sonrası ikramı merenda (bu aynı zamanda yetişkinlere akşam yemeğinden önce açlıktan kurtulmanın bir yolunu sunuyor); ve aperitivi, akşamın erken saatlerinde içeceklerle birlikte keyifle tüketilebilecek enfes İtalyan mezeleri. Ayrıca İtalya'nın sağlam sokak yemeği kültüründen lezzetlerin bir bölümü de yer alıyor (İtalyanların hareket halindeyken yemek yiyebilecekleri tek örnek). Hem bitmiş yemeklerin hem de İtalyan gıda pazarlarının, kafelerinin, barlarının ve pastanelerinin muhteşem fotoğraflarıyla süslenmiş bu kitap, atıştırma oyununuzu İtalyan idealine yükseltecek.

Kaliteli malzemelerden yapılmış basit ama yaratıcı tarifler içeren bu İtalyan yemek kitabı, Snacking Cakes ve Brilliant Bites gibi kitapların aynı küçük tabak anlayışını, İtalya'nın enfes atıştırma kültürünü tanımlayan spuntini, aperitivi ve sokak yemeği spesiyalitelerine taşıyor.

462 sayfa ingilizce .epub kitap.        (.epub formatını açmak için gereken programı indir)

Boyut : 335,8 Mb









Hiç yorum yok: