Amerika'nın en sevilen şeflerinden ve yazarlarından birinden, kesme tahtasından mutfak masasına kadar sağduyulu pişirme bilgeliğiyle anlatılan 150 basit, mevsimlik İtalyan tarifinden oluşan güzel resimli bir koleksiyon .
Hikaye anlatıcısı ve şef olarak Lidia Bastianich, eğitmek ve örneklendirmek için anekdotlardan yararlanıyor. Annesi Erminia ve büyükannesi Nonna Rosa'dan öğrendiği dersleri hatırlatan Lidia, ona ilham veren mutfak bilgelerine saygılarını sunar.
Narenciye Kavrulmuş Dana eti veya Rustik Ricotta Tart olsun, her tarif somut bir şölen. İçeriklere hem coğrafi hem de kültürel göstergeler olarak bakmayı öğreniyoruz. Mozzarella'nın kral olduğu bölge olan Campania'da, hazırlandıktan üç saat sonra en iyi şekilde yenildiğini keşfederiz. Genova'da focaccia'nın kökenleri Ligurain mutfak geleneğindeyken, otlar ve tatlandırıcıların bölgeden bölgeye değişeceği öğretildi; ev aşçıları olarak biberiye, kekik, zeytin veya soğanla deneyler yapabiliriz! Tatlı zamanı geldiğinde, Lidia, İtalyan manastırlarındaki ve manastırlarındaki rahibelerin korkmuş geleneklerinden yararlanır ve bir nimetle sütlaçların sırrını ortaya çıkarır.
Lidia'nın İtalyan Yemekleri için Sağduyu Rehberi, zarafet, güven ve sevgi ile nefis İtalyan yemekleri yaratmada bir ustalık sınıfıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder