GolgeKalem

Gölge Kalem Blog

Bu Blogda Ara

28 Nisan 2022 Perşembe

Şerbet ve Baharat: Türk Tatlıları ve Tatlılarının Tam Öyküsü

   

Türkiye'nin çok çeşitli tatlı ve pudinglerinin ardındaki hikayeler, çok çeşitli tatlar kadar büyüleyici. Tarihlerinin ve Türk kültüründeki rollerinin bu sürükleyici keşfi, bizi padişahın sarayından Türkiye'nin köy ve kasabalarındaki sıradan insanların evlerine ve ötesinde Orta Asya, İran, Arabistan, Mısır ve Levant'a götüren bir macera yolculuğudur. Gülsuyu ve misk kokulu lokum, Mevlana'nın methettiği gül reçeli, asure, safranla boyanmış zerde, fındıklı, kaymak veya peynirli baklava, sütlaç ve helvalar, içine daldırılmış fındık dizileri diyarı burası. üzüm şerbeti, hayvan şeklinde lolipoplar ve düğün alaylarında taşınan şekerden yapılmış maket bahçeler. Türk şekerlemeleri üzerine yayınlanan ilk çalışma olan Şerbet ve Baharat, konuya yeni bir boyut kazandıran Türkiye dışında çok az bilinen birçok Türk kaynağına dayanarak, tatlıların evrimine Avrupa dışı bir açıdan nadir bir bakış sunuyor. 


352 sayfa ingilizce .pdf kitap. 
 
Boyut : 21,3 Mb












Hiç yorum yok: